روشویی، یکی از وسایل و تجهیزات مهم هر سرویس بهداشتی است. این وسیله در ابتدا، بهصورت بدون کابینت و پایهدار تولید میشد، اما به مرور زمان و افزایش آپارتماننشینی که فضای سرویس بهداشتی کوچکتر شد، نیاز به فضای بیشتر و کابینت احساس میشد؛ بنابراین برای مقابله با مشکلات فضا، امروز انواع روشویی کابینتی ازنظر جنس، قیمت، طرح و ابعاد در بازار موجود است.
در ابتدا این روشوییها در هتلها و بیمارستانها استفاده میشد اما پس از مدتی وجود آن در آپارتمانها و خانهها نیاز بود و امروزه بهخوبی جای خود را در خانههای ما باز کرده است. به دلیل کاربردی بودن این محصول و زیبایی دوچندانی که به سرویس میدهد انتخاب اول برای خرید روشویی، روشویی کابینتی است. بهصورت کلی روشویی کابینتی همان روشویی ساده خودمان است منتهی با کابینت! در این مقاله به ارائه مطالبی جامع درباره این نوع روشویی پرداختهایم که خواندن آن میتواند یک راهنمای خرید برای شما باشد پس با ما همراه باشید.
چرا باید از روشویی کابینتی استفاده کنیم؟
خانمها بیشتر به دنبال فضایی در سرویس بهداشتی هستند تا اقلام بهداشتی و آرایشی خود مثل مسواک، حوله، شویندهها و برخی از وسایل دیگر را در آن نگهداری کنند. از آنجایی که سرویس بهداشتی محیط مناسبی برای رشد انواع میکروبها و باکتریها است و غالباً با استفاده از سرویس بهداشتی یا فلاشتانک تعداد باکتریهای موجود در فضا چندین برابر میشود، این میکروبها جذب وسایل بهداشتی میشوند و باعث آلوده شدن آنها میشوند.
از طرفی اقلام بهداشتی مورد استفاده در سرویس بهداشتی به دلیل کاربرد خاص آنها، نیاز به محافظت بالایی دارند. در نتیجه این وسایل در صورت آلوده بودن، خطرات زیادی را به همراه دارد. با توجه به این توضیحات بهتر است فضایی در سرویس بهداشتی وجود داشته باشد تا اقلام بهداشتی داخل آن و به دور از انواع میکروبها نگهداری شوند. همچنین وسیلهای که ضمن کاربردی بودن، بتوان در پشت آن، لولههای آب سرد و گرم را از معرض دید مخفی کرد. با نصب روشوییهای کابینتی همه موارد فوق حل میشوند. بهطورکلی میتوان مزایای این نوع روشوییها را اینگونه بیان کرد:
- بهترین استفاده از کمترین فضا
- تسهیل شستشوی کامل توالت بدون مزاحمت روشویی
- پوشاندن کامل لولهها
- فضای مناسب برای لوازم بهداشتی
- مقاومت قابل قبول در برابر رطوبت
- فضای دلنشین و شیک توالت
- آسان بودن تغییر دکوراسیون خانه با این نوع روشوییها
- فضای مناسب و سربسته برای لوازم بهداشتی و جلوگیری از تماس آنها با میکروبها
انواع روشویی کابینتی
بهمرورزمان و با اشتراک گذاشته شدن سلایق افراد، مدلهای بسیار متنوعی ازنظر قیمت، جنس و نوع دیواری و ایستاده از این وسیله وارد بازار شد که هر فرد با توجه به فضای موجود در سرویس بهداشتی منزل خود و نیازی که دارد یکی از مدلها را انتخاب میکند. در ادامه مدلهای مختلفی از این وسیله را معرفی میکنیم.
روشویی کابینتی پایهدار
روشویی کابینتی پایهدار از انواع روشویی است که ویژگیهای منحصربهفردی نیز دارد. قرارگرفتن کامل بر روی سطح زمین، یکی از فواید مدل روشویی کابینتی پایهدار است که میتواند وزن زیادی را تحمل کند. به همین دلیل فرد محدودیتی در انتخاب کاسه روشویی خود ندارد و قادر است مدل مد نظر خود را با هر وزنی انتخاب کند.
این مدل غالباً در ابعاد بزرگ تولید میشود که فضای زیادی را برای قرار دادن اقلام بهداشتی در اختیار فرد قرار میدهد. اما در سرویسهای کوچک، حجیم بودن و سایز بزرگ، جزو معایب روشویی کابینتی بهحساب میآید. پس روشویی کابینتی پایهدار برای مکانهایی که مشکل فضا ندارند مناسب است. البته قابل ذکر است که برخی از برندها، این وسیله را در ابعاد کوچک و مناسب برای سرویس بهداشتیهای کوچک نیز طراحی کردهاند.
روشویی کابینتی دیواری
این مدل از کابینت روشویی، فضای کمتری را در سرویس بهداشتی اشغال میکند، بنابراین برای سرویسهای بهداشتی کوچک نیز مناسب است. جابهجایی این مدل به دلیل حجم کم آن بسیار راحتتر از مدل پایهدار است. از طرفی این مدل به دلیل اینکه کاملاً به دیوار متصل شده و برخوردی با زمین ندارد، برای شستن زمین سرویس بهداشتی مشکلی به وجود نمیآورد همچنین تمیزکردن کابینت این مدل روشویی نیز آسانتر است و در مقایسه با مدل قبلی یک مزیت بهحساب میآید.
روشویی چوبی
درصورتیکه جنس روشویی کابینت دار چوب باشد، به دلیل تماس این وسیله با آب و رطوبت با گذشت زمان سطح زیر چوب باد کرده و خراب میشود که برای عایق شدن روشوییهای کابینتی چوبی در برابر رطوبت از رزین، پلیاستر و چسب مخصوص استفاده میکنند، اما برای حفظ کیفیت در مقابل آب هیچ تضمین 100 درصد وجود ندارد. به همین دلایل است که کابینتهای روشویی چوبی برای خرید توصیه نمیشوند.
روشویی فلزی
وسایل از این جنس، به دلیل محکم بودن فلز، قادر به تحمل وزن بالایی هستند اما زیبایی اولیه خود را پس از مدتی استفاده از آنها دست میدهند و ممکن است دچار فرورفتگی بشوند. امروزه با روی کار آمدن مدلهای متنوع، روشویی کابینتی فلزی کنار گذاشته شد و نتوانست در بازار خرید سهم قابل قبولی داشته باشد.
روشویی سنگی
چند سالی است که استفاده از سنگهای مصنوعی در کابینتها و روشوییهای کابینتی بهشدت رواج یافته است. مخصوصاً استفاده از این روشوییها وقتی پای دکوراسیون ایرانی و کلاسیک در میان است، میتواند زیبایی سرویس بهداشتی را دوچندان کند. دست کاربران، به دلیل اینکه سنگهای مصنوعی در طرحها و رنگهای متنوعی تولید شده و عرضه بازار میشوند برای انتخاب باز است. این سنگها که تحت عنوان سنگهای کورین شناخته میشوند و در برندهای خارجی و داخلی در اختیار کاربران قرار گرفتهاند. برخی از برندهای معتبر سنگ کورین ایرانی عبارتاند از:
- اورانوس
- آتیستون
- تکسانیت
- سوپراستون
- فابریون
روشویی کابینتی PVC
روشوییهای کابینتی که از جنس PVC هستند یکی از بهترین مدلها بوده و مورد استقبال عموم مردم قرار گرفتهاند. تنوع زیاد این جنس در طرح و رنگهای زیاد یکی از دلایل این استقبال است. جنس پی وی سی بوده در برابر حرارت آسیب نمیبیند و ضد خش است. همچنین این جنس ضد آب نیز است و برخلاف جنس چوب در صورت قرارگیری در رطوبت و تماس با آب خراب نمیشود بنابراین این نوع روشویی دارای طول عمر بالایی است.
از دیگر مزایای قابل ذکر روشویی کابینتی پی وی سی، میتوان آسان بودن جابهجایی آن را مورد اشاره قرار داد. همچنین جنس PVC از نظر اقتصادی نیز بسیار مقرونبهصرفه است و تقریباً عموم مردم توان خرید این محصول را دارند.
سخن پایانی
در ساخت خانههای جدید و یا بازسازی آنها، حمامها و سرویسهای بهداشتیها جزو مهمترین فضاها هستند. چنین فضاهایی از لحاظ اندازه و زیبایی، بسیار حائز اهمیتاند؛ از طرفی کاربرد تجهیزات داخل آنها و در عین حال زیبایی آنها نیز مواردی هستند که نیاز به توجه خاصی دارند مخصوصاً امروزه که با رواج آپارتماننشینی در حالت کلی فضای کمی به این مکانها تعلق گرفته است.
از آنجایی که یکی از مهمترین تجهیزات در سرویسها، انواع روشوییها هستند، از میان تنوع روشوییها، انتخاب مناسب ممکن است برای افراد کمی دشوار باشد. ما در این مقاله سعی کردیم موارد قابل توجه و مهم را در مورد انواع روشویی سرویسها به شما ارائه دهیم که امیدواریم بتواند در انتخاب روشویی به شما عزیزان کمک کند.